Weer verlies HDC

Ook in de vierde wedstrijd in de Ereklasse zijn we er niet in geslaagd om punten te pakken. In de thuiswedstijd tegen Damclub Zaanstreek moesten we wederom met 5-3 het onderspit delven.  Vooraf betoogde de voorzitter in zijn welkomstwoord dat in deze cruciale wedstrijd het voor HDC noodzakelijk was om punten te sprokkelen. Maar Zaanstreek liet blijken dat Sinterklaas inmiddels weer naar Spanje was en dat zij vol om de punten streden.  Na 2 ½ uur spelen begon het nog hoopgevend voor HDC. Losseni speelde aan bord 1 tegen W. Rijs een scherpe partij waarbij beide spelers via de rechterflank voordeel probeerden te verkrijgen. Uiteindelijk zag Losseni een combinatie waardoor hij door kon breken naar de damlijn. Na nog een korte tijd tegenstribbelen hees de zaanstreker de witte vlag ten teken van overgave (2-0).

Jasper speelde op bord 3 tegen Barbara Graas een klassieke partij waarbij Barbara al vroeg een schijf op veld 45 wist te krijgen, zodat Jasper zijn schijf op veld 50 moest laten staan om te voorkomen dat zij zou doorstoten naar de damlijn. Aan de andere kant stond een voorpost van Jasper onder druk, maar Jasper verdedigde deze met verve, waarna beiden tot een remise besloten (3-1).

Adri had deze avond een mindere avond. Reeds vanaf de opening had hij tegen D. Vermeulen het gevoel dat hij achter de feiten aan liep. Tot overmaat van ramp kwam hij in een hekstelling terecht, waar hij uiteindelijk alleen door het offeren van een schijf uit kon komen. Weliswaar wist hij het tot het eindspel van 2 om 3 vol te houden, maar moest uiteindelijk berusten in een nederlaag. (3-3).

Ed speelde op bord 2 als oud Zaanstreekspeler tegen een oude bekende Paul Teer. In een in eerste instantie gelijk opgaande wedstrijd ontwikkelde Paul een flankaanval waar Ed alleen ten koste van materiaal kon proberen door te breken naar de damlijn. Omdat Paul zelf de damlijn had bereikt en een vangstelling had gebouwd, kon Ed zijn schijf niet meer tot dam promoveren, zonder dat deze zou worden afgepakt.  Er zat voor hem niets anders op dan Paul te feliciteren met zijn overwinning (3-5).

Volgende week staat de inhaalwedstrijd uit tegen SNA op het programma. Met nog drie uitwedstrijden te gaan, zullen we er alles aan moeten doen om in deze wedstrijd punten te pakken als we ons willen handhaven in de Ereklasse

HDC Zaanstreek  3-5

Loseni Savanné W. Rijs 2-0