HDC verovert duur punt tegen SNA

Na drie nederlagen en één overwinning werd het tijd dat ons damteam punten zou gaan verzamelen teneinde degradatie uit de ereklasse voor te blijven.  In Heerhugowaard moesten we de uitgestelde wedstrijd tegen SNA inhalen. Gelukkig konden wij in onze sterkste formatie aantreden. Na een experiment met een gewijzigde opstelling, kwamen we nu weer in onze vertrouwde formatie uit.

Aan bord 1 speelde Losseni Savané tegen Ivo de Jong.  Hij heeft reeds eerder tegen hem moeten spelen en blijkbaar ligt dit type speler onze clubkampioen niet.  Na een snelle partij bleek in het middenspel dat Losseni iets te aanvallend speelde, waardoor zijn voorposten onder druk kwamen te staan. Dit leidde tot een schijf achterstand en dat is tegen een speler als Ivo dodelijk. (2-0)

Teamcaptain Adride Jong speelde tegen de andere teamcaptain Jan Groeneweg.  Jan kwam iets beter uit de opening, maar Adri wist zich hieraan te ontworstelen en zetten een aanval via het centrum. Jan is echter een meester in verdedigen, waarna beide partijen in een vier om vier-stand de strijdbijl begroeven (3-1).

Jasper Hengefeld leek tegen routinier Theo Tesselaar een voordelige stand in het middenspel te hebben opgebouwd. Helaas was dit echter niet genoeg voor de winst. Theo wist de remisehaven feilloos te vinden. (4-2).

Alle ogen waren gericht op Ed  van der Vlies tegen Roy Coster.  De partij ontwikkelde zich in een fraaie flankspelpartij. In dit speltype voelt Ed zich prima thuis en kent alle voetangels en klemmen die je hierbij tegen komt. Een groot deel van de partij leek Roy het initiatief te hebben, maar Ed ontworstelde zich aan de druk en wist uiteindelijk zelf een doorbraak naar dam te forceren, wat alleen door het offeren van een schijf tijdelijk kon worden voorkomen. Na nog enkele zetten te hebben gespeeld, berustte Roy in de onvermijdelijke nederlaag. Hiermee was het gelijkspel 4-4 een feit. Een resultaat waar vooral de Nieuwediepers heel tevreden mee zijn en dat aan het einde van het seizoen wel eens heel belangrijk kan worden.

SNA Heerhugowaard HDC Den Helder 4-4
1 Ivo de Jong Losseni Savané 2-0