Tactische opstelling levert geen resultaat tegen Purmerend..

Ondanks een taktische opstelling is HDC er in en tegen Purmerend niet in geslaagd een gunstig rsultaat te scoren.
Invaller Wim van Tiel, kwam zoals verwacht te kort tegen Ramon Sakidin.Na een verdedigende opening kwam hij al vrij vlot in de partij een schijf achter. Na een vinnige combinatie van Sakidin, was de stand hopeloos en feliciteerde hij zijn tegenstander.
Losseni Savané kwam tegen Jan Bakels goed uit de startblokken en wist een goede uitgangspositie te veroveren. Een rekenfout in het vroege middenspel deed hem in zeer zwaar weer belanden. Vanuit een hopenloze situatie, wist Losseni nog juist het onderste uit de kan te halen en een remise te forceren.
Jasper Hengefeld, had het moeilijk tegen Bart van Geel, maar wist steeds een doorbraak te voorkomen en wikkelde uiteindeljk fraai af naar een zwaar bevochte remise.
Adri de Jong speelde tegen Sijmen Hansen een redelijke partij, waarin hij bij een 7 om 7 stand uiteindelijk een tekort aan tempo kreeg en ook nog eens bij een offer een keuzeslag vergat mee te wegen in zijn overpijzingen hetgeen direct verlies van de partij betekende.
De laatste wedstrijd moet HDC naar Amsterdam om tegen 020 2 de plaats in de ereklasse veilig te stellen. Hoewel een gelijkspel daatoe volstaat, zal het nog het uiterste vergen. HDC, kan  wederom niet beschikken over Ed v.d. Vlies en weet dat de individuele spelers van 020 een gemiddeld hogere rating hebben als de Helderse troeven.