Fantastisch debuut Danique

Het was een spannende zaterdag. Niet alleen voor Danique Toet en haar ouders, maar ook voor de coach op afstand (ondergetekende). Voor het eerst zou het jonge helderse talent (9) meedoen bij de top van het Nederlandse dammen; ze ging meedoen aan de halve finales van het Nederlands Kampioenschap bij de welpen..Hoe zou ze het doen? We hadden van tevoren al gezegd dat het vooral een manier is om wat ervaring op te doen, veel plezier te hebben en misschien nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Natuurlijk was Danique zelf bloedfanatiek, want die wilde gaan winnen.

Dit soort toernooien zijn vaak niet naast de deur en ook dit keer moest er helemaal naar Culemborg worden gereden.

Na een dag vol dammen en maar liefst 9 ronden dammen met de klok kunnen we concluderen dat de missie geslaagd is. Danique heeft het echt fantastische gedaan. Deze jonge dame die pas sinds kort damt probeert de laatste maanden heel snel alle facetten van het dammen eigen te maken en ik weet zeker dat ze binnenkort iedereen van het bord gaat spelen. Nu al studeert ze op de Coup Ricou en de Coup Manoury. Weet u nog hoe die gingen?

En nu komt het mooiste nieuws: Danique mag ook meedoen aan het NK Welpen Meisjes. Dat is in mei en dus nog een paar maandjes verder en alle kans om nog snel een heleboel te leren en dan te gaan schitteren. 

Goed gedaan Danique!

Klik hier voor alle uitslagen, standen e.d.!

IMG_7981