Kameleon van start

Deze donderdagmiddag was een prachtige middag voor de damsport. In 4 groepen werden in totaal bijna 60 kinderen de eerste beginselen van de damsport bijgebracht. Eerst wat geschiedenis, wat simpele regeltjes, dan wat werken in het damboek en daarna - eindelijk - een partijtje dammen. 

image-2

De ogen straalden en wat vonden ze het leuk en spannend. Natuurlijk is alle begin moeilijk, maar sommigen schoten als een raket door de leerstof en moesten bijna worden afgeremd. De leeftijden varieerden en ook de fervente 'denksporters' onder hen hadden wat voordeel.

Natuurlijk kenden ze op een of andere manier "Aanraken is zetten" en "Wit begint, maar zwart wint!". Dat laatste heb ik toch maar wat ontkracht, want dat gaat niet altijd op...

"Ik word later wereldkampioen!", riep 1 van de jongens enthousiast en met zo'n instelling bereik je het misschien ook nog wel...

Hieronder nog wat foto's en vanaf volgende week worden ook de competities hier getoond. lekker handig, want dan kunnen de kinderen (of de ouders) zelf online bekijken hoe ze er voor staan en tegen wie ze ingepland zijn voor de volgende les!

Klik hier voor meer foto's!