HDC kan laatste wedstrijd niet scoren.

In de laatste wedstrijd van het seizoen, in het Europese Go Center te Amstelveen, is HDC er tegen 020 2 niet in geslaagd voldoende te scoren .

De gewenste 4-4, zat er deze avond van meet af aan niet in. Met Wim van Tiel in de gelederen voor vaste 3e bordspeler Ed van der Vlies of 1e reserve Peter v.d. Sloot, werd evenwel goed gehumeurd met 3 man naar Amstelveen afgereisd. Adri de Jong die vanwege drukke werkzaamheden rechtstreeks naar de wedstrijdzaal zou rijden, melde dat hij wat later zou komen. Helaas bleek hij helemaal niet meer in staat om op tijd achter het bord plaats te nemen, waardoor het als snel 2-0 stond voor de Mokumse reserves.

Wim van Tiel, die om tactische reden op bord 2 speelde tegen de geroutineerde Tymen Stobbe probeerde elk aanvallend intiatief van zijn tegenstander in de kiem te smoren. Het lukte lange tijd om een redelijke stand met remise als ultieme uitslag te bewerkstelligen. Uiteindelijk stelde Wim een een poging tot een 2 om 2 ruil een zet uit en toen hij er wel ruimte voor maakte beleek het niet meer te kunnen en brak zijn tegenstander door, waarna hij gelijk de felicitaities mocht ontvangen 4-0

Jasper Hengefeld speelde tegen Frank Zwerver en had bij aanvang geen reden om angstig te gaan spelen. Jasper liet het middenveld aan zijn tegenstander en probeerde vanaf de vleugels zijn spel op te bouwen. In het middenspel raakte hij positioneel toch wat in de verdrukking en liep de rest van de partij achter de feiten aan. Toen hij uiteindelijk een schijf moest laten zonder compensatie naderde het einde snel 6/0.

Losseni Savané speelde op bord 3 tegen  Paul Lohuis. In een partij waarin  Losseni al snel een voorpost op 36 innam, probeerde hij over de rechtervlegel druk te zetten. Zijn tegenstander wist lang steeds de goede teenzetten te vinden, Op een bepaald moment was Lohuis minder allert, hij overzag een sterke voortzetting en liet Losseni de gelegenheid de druk verder op te voeren hetgeen hij ook direct deed. In het eindspel ontstond een keuze moment voor Lohuis, hij overzag de veschillen tussen het poberen te ontsnappen via de korte of de lange vleugel en wist de Helderse kopman door te drukken naar een 4 om 2 eindspel en uiteindelijk via een overwinning de eindstand op 6-2 te brengen.

Voor de partijen zie onderstaande link

Partij Wim

Partij Losseni