Hofstee welpen verbazen in Opeinde.

Zaterdag 11 april, 8.30 uur vertrekken  Ceyenne en Lindsay Veenman, Danicqe Toet en Marijn de Lange, leeringen van de Hofstee in Julianadorp naar het Friese Opeinde voor de 1/2 finale van het NK schooldammen. Gespannen maar goed gehumeurd wordt met de vader van Danique en coach Wim in alle rust gereisd. Hoewel door nieuwe wegen even de weg werd kwijtgeraakt, was de aankomst ruim op tijd, zodat de speelzaal en de tegenstanders konden worden bekeken. Toen om 10.30 uur de opening plaatsvond en nog wat spelregels werden doorgenomen, nam de spanning toe. Om 10.45 begon de 1e ronde. De Hofstee begon tegen het 2e team van de It Maitiidsslibbe en was na het begin van de partijen snel over de ergste zenuwen heen. Danique gesterkt door haar goede resultaten van de laatste maanden, en Marijn met een stoicijns gezicht wisten hun tegenstanders onverwacht snel te overtreffen en was het al halverwege de toegestane tijd 4-0. Helaas verloor Cheyenne ondanks goed spel na een kleine misrekening. Lindsay, die in het Noordhollands kampioenschap tot 1 remise kwam in de voorlaatste ronde, haalde daar vermoedelijk extra kracht uit want ook nu kwam ze direct tot remise waardoor met 5-3 de zege een feit was.

De 2e en 3e ronde werd met 6-2 verloren van respectievelijk de Jan Kuiperschool uit Grootegast en de Pater Jan Smitschool 1 uit Heerhugowaard. Jammer, want beide keren zat het net niet mee, zeker tegen de school uit Heerhugowaard had er meer in gezeten.

In de 4e ronde tegen de pater Jan Smitschool 2, werd echter weer de draad opgepakt van de 1e ronde, waarbij Lindsay zelfs haar eerste winst wist te boeken, 6-2 en een berg zelfvertrouwen was het resultaat. 

De 5e ronde wachte het nog ongeslagen en nauwelijks bordpunten gemorst hebbende St. Michaelschool uit Groningen. Ook voor de Hofstee was tegen deze gigant geen kruit gewassen en een kansloze 8-0 nederlaag was het gevolg.

Ronde 6 wachtte weer een sterke tegenstander. De Calvijnschool uit Hoogeveen streed nog volop mee om de eerste 3 plaatsen die rechtgaven op een plaats in de nationale finale. Danique, nog enigzins aangeslagen door haar eerste nederlaag in de 5e ronde kon het niet bolwerken, maar door uitstekend spel van haar teamgenoten werd het uiteindelijk een keurig gelijkspel, 4-4.

Gesterkt door dit geweldige resultaat, werd in de 7e ronde tegen Het Meerwijk uit Kampen vrij eenvoudig met 5-3 gewonnen.

De Marnixschool, eveneens uit Kampen wist de Hofstee een beetje tegen de verhouding in helaas een puntje af te snoepen, 4-4.

In de laatste ronde, moest worden aangetreden tegen het thuisspelende team It Maitiidsslibbe 1 uit Opeinde, die dus veel supporters op de tribune had en bij winst door mocht naar de nationale finale. De ruggen werden gerecht, want het zelfvertrouwen van het team uit Julianadorp was enorm gegroeid tijdens het toernooi. Het duurde lang eer er enige tekening in de strijd kwam. Uiteindelijk via een 4-2 tussenstand liet Cheyenne in een geweldige partij haar kwaliteiten zien en wist ze door een zeer fraaie overwinning een 6-2 overwinning veilig te stellen. 

Uiteindelijk eindigde de Hofstee op een zeer verdienstelijke en onverwachte gedeelde 5e plaats met 10 punten. 

Vader Johan en coach Wim glommen van trots en reden de helden veilig terug naar huis, waar ze tegen zessen dodelijk vermoeid aankwamen en de rest van het weekeind vermoedelijk nodig hadden om uit te rusten.

11062020_984550548229785_5505984473894043615_o