Losenni Savané prolongeert clubtitel.

Na een rare competitie, waarin het verwachte en het onverwachte elkaar nogal eens afwisselde heeft uiteindelijk Losenni Savané wederom de clubtitel voor zich op opgeeist. Verwacht werd,dat het kampioenschap zou gaan naar d winaar van de tweestrijd Adri de Jong en Losenni Savané. Lang leek het gelijk op te gaan, maar een onverwachte remise gaf Losenni voordeel. Een onverwachte nederlaag van Losenni tegen Adri gaf het voordeel aan Adri, die hiermede het aantal clubtitels van Jasper Hengefeld kon evenaren. Onverwacht puntverlies van Adri door een remise tegen Tjip Jeninga zette Losenni weer op voordeel. en dat veranderde niet meer.

Onverwacht nam Wim van Tiel bezit van de 3e plaats en leek die tegen het eind over de streep te kunnen gaan trekken, tot hij onverwacht 2 partijen onnodig verloor en Jan Zonneveld de 3e plaats in handen kreeg.

Verwacht werd, dat de strijd om de 3e plaats zou gaan tussen Jaap kok en jan Zonneveld en waar Jaap in het begin nogal wat punten verspeelde en buiten beeld raakte en Jan ook niet alle punten wist te verzamelen, wisten ze tegen het eind hun posities sterk te verbeteren. Jan Mesu, die in het begin ook achterbleef bij de verwachting, wist met wisselend spel zich ook van onder uit naar boven te werken.

Op het eind speelden Jan Zonneveld, Jan Mesu, Jaap Kok, Wim van Tiel en Peter vd Sloot een spannend slot, waarbij uiteindelijk Jan Zonneveld aan het langste eind trok.

Door de sloop en nieuwbouw van de Overzet, is de onderlinge dit jaar wat korter als gebruikelijk geweest en het seizoen kort. Maar nadat de nieuwbouw is gerealiseerd, kan in een sterk verbeterde omstandigheid het nieuwe seizoen worden aangevangen net voor het 105 jarig bestaan van de Helderse dam Club.