Schooldammen in de lift?

Zover bekent heeft de Helderse damclub HDC het oudste schooldamtoernooi van Nederland. Sinds de 50er jaren, heeft HDC  dit jaar voor de 65e maal het schooldamtoernooi georganiseerd. Van de traditionele deelnemers zoals de Thorbeckeschool die meer dan 25 keer met de titel aan de haal ging en zich 7 of 8 maal voor de nationale finale wist te plaatsen, ,de Dijk, de Fontein (Emmaschool) en ook de Kon. Julianaschool e.a zijn allemaal afgehaakt. Gelukkig Kan de Helderse damwereld door het inzetten van een aantal vrijwilligers weer andere scholen enthousiasmeren   Het 65e schooldamtoernooi kende louter nieuwe scholen die het dammen ontdekt hebben. De Hofstee is ook direct succesvol en heeft vorig jaar de nationale finale bij de welpen weten te bereiken en dit jaar kwamen ze in de halve finale bij zowel de welpen als de pupillen  slechts heel weinig te kort om zich weerom voor de finale te plaatsen.

Op dit moment zijn de Kameleon uit Julianadorp, de Meerpaal uit AnnaPaulowna, en de Verrekijker uit Den Helder aan het trainen om de Hofstee volgend jaar meer tegenstand te kunnen bieden. Er is ook contact met de Windwijzer en de Kon. Julianaschool die mogelijk (opnieuw) gaan aanhaken. Ook op de praktijkschool de Pijler is dit jaar aan een aantal groepen lesgegeven.

Op alle scholen is de kennismaking met het dammen positief ontvangen. En ook in Schagen wordt weer op een school gedamd.

Mochten er liefhebbers zijn die ons willen bijstaan om damles te geven, neem contact op. U kunt er veel plezier aan beleven.