HDC start competitie mat winst.

Na twee jaar in de Ereklasse gespeeld te hebben, komt HDC dit jaar uit in de Hoofdklasse van de Provinciale Noordhollandse Dambond. 
De verwachtingen zijn dit seizoen hoog gespannen. De eerste wedstrijd uit tegen SNA2  in Heerhugowaard, werd dan ook serieus opgevat.
Teamcaptain Adri de Jong was de zaterdag ervoor een aantal spelers wezen bekijken, toen deze moesten uitkomen in de landelijke competitie.
HDC verscheen in haar vertrouwde opstelling op volle oorlogssterkte aan de borden.
Op drie van de vier borden werd een klassiek speltype ten tonele gebracht alleen Losseni Savané speelde op bord 1 een flankspelpartij. 
 
Onze chauffeur Jasper Hengefeld trof op bord 2 de oude rot Siert van Randen. Beiden speelden voorzichtig en hier ontspon een strijd om de tempo’s. Na een gelijk opgaande strijd werd de strijdbijl begraven en werd besloten tot een puntendeling.
 
Losseni speelde tegen Arnoud Rood een puike flankaanval.  In zijn bekende stijl wist hij een klein voordeel goed uit te buiten en bracht daarmee HDC op voorspong (1-3).
 
Op bord vier was een strijd tussen oud-nieuwediepers aan de orde.  Adri speelde tegen oud clubgenoot Frans Groot.  Liet Adri zich twee jaar geleden nog door Frans verrassen, dit keer was Adri op revanche belust en speelde een goede klassieke partij, waarbij hij groot tempo voordeel wist op te bouwen. Dit resulteerde uiteindelijk in een schijf winst waarna hij de partij vakkundig naar winst wist te leiden (1-5). 
 
Op bord 3 trof Ed van der Vlies de routinier Bertus Groot. Ed liet zich verleiden tot een oudhollandse opening. Dit is niet bepaald zijn specialisme. Hij wist weliswaar zijn lange vleugel te ontwikkelen, maar zijn stand bleef onder druk staan.  Uiteindelijk loodste hij de stand naar de veilige remisehaven zodat een ruime overwinning voor HDC een feit werd (2-6).