HDC wint ook 2e wedstrijd.

Donderdag 12 november speelde HDC haar eerste wedstrijd in het vernieuwde thuishonk. Tegenstander was naamgenoot HDC uit Haarlem. We traden aan in onze vertrouwde opstelling (never change a winning team!).

Op bord 2 streden Jasper Hengefeld en Paul Smit een felle strijd met beiden een aanval via de flanken. Het voordeel leek na iedere zet van kleur te verwisselen.  Paul zette Jasper steeds verder onder druk, maar Jasper wist de goede verdediging te vinden waarna tot een gelijkspel werd besloten (1-1).

Ed van der Vlies speelde aan bord 3 tegen Rob van de Klashorst. Ed dacht dat hij wellicht de zwarte schijf op 24 kon veroveren, maar vergat dat hij eerst moest voorkomen dat zijn tegenstander door een simpele drie om drie de stand kon neutraliseren.  Ook hier zat er niet meer dan een gelijkspel in (2-2).

Losseni Savané speelde aan bord 1 zijn vertrouwde spel vanuit een korte vleugel opsluiting.  Fabian Snijder, zijn tegenstander  dacht via de lange vleugel van Losseni een doorbraak te kunnen forceren, maar dat werd vakkundig door Losseni weerlegd. Uiteindelijk wist Losseni via het centrum voordeel te krijgen en kenners weten dat hij dat dan niet meer los laat.  Een 4-2 voorsprong was het gevolg.

De beslissing moest vallen op bord 4 tussen Adri de Jong en Frank Hagebeek. Adri was wat minder uit de opening gekomen, maar wist in het middenspel zijn stand te herstellen.  Frank Hagebeek had echter veel tijd gebruikt en moest dus de laatste 15 zetten in een hoog tempo spelen, hierdoor koos hij niet de beste voortzetting. Adri was er als de kippen bij om hiervan door goed positiespel te profiteren. Nadat de tijdnoodperikelen van Frank voorbij waren, bleek dat er slechts een posititoneel verloren stand over was gebleven, waarna hij terecht opgaf. De tweede 6-2 overwinning was een feit.

De wedstrijd van HDC uit naar Kunst en genoegen is wegens ziekte uitgesteld tot 30 november, kaartjes voor de supportersbus blijven geldig.