HDC neemt de leiding na 3e zege op rij.

Ondanks het noodgedwongen moeten inzetten van 2 invallers, heeft het team van HDC in de zware uitwedstrijd tegen Kunst en Genoegen in de Kwakel de volle winst weten te grijpen. Door deze zege passeerde de Helderse formatie het 2e team van de Diemense Damvereniging DDV, dat met 5 uit 3 aan de leiding ging en nam 2 punten voorsprong op Kunst en Genoegen, die nu 3e staat.
Teamcaptain Adri de Jong had gekozen voor een tactische opstelling, door de invallers niet op de achterste borden te plaatsen.

Wim van Tiel startte op bord 2 met wit tegen Wim Keessen en liet in een poging het middenveld te veroveren een halve hekstelling toe. In het middenspel, had hij een aanval van zwart over zijn korte vleugel berekend en  becijferd, dat de doorbrak naar dam direct kon worden geneutraliseerd. Wim had echter buiten de waard gerekend, omdat de aanval niet over de korte maar over de lange vleugel werd uitgevoerd. Bij die aanval ontbrak de mogelijkheid tot neutraliseren en hij gaf op. 2-0.

Op bord 1, trad kopman Losseni Savané met zart aan tegen P. van der Poel. Losseni speelde vanuit een sterk centrum en probeerde van achteruit druk uit te oefenen. Het duurde even voordat hij licht positioneel voordeel begon te krijgen. Toen hij de druk begon op te voeren, zonder nog directe winst binnen bereik, schrok zijn tegenstander van een dreigende forcing en dacht een veilige 2 om 2 afruil te doen. Deze ruil  koste hem echter een schijf, hiervoor in de plaats had hij de mogelijkheid van een positioneel sterk offer gevolgd door en 2 om 1 afruil naar een positie met remisekansen tot gevolg.
Eenmaal een schijf voor laat Losseni niet meer los en wint beheerst. 2-2

Adri de Jong trof met wit René de Jong op bord 4 en kreeg al vroeg in de partij visueel een licht voordlige positie. Via druk over zijn korte vleugel, wist hij gaande weg zijn positie steeds verder te verbeteren, daarbij echter steeds allert blijvend op al te mooi ogende positities. Risico's omzeilend die door zijn tegenstander ingebouwd werden, kon hij uiteindelijk een afruil naar vorn nemen, die hem een schijf winst opleverde en waaruit een dreiging naar dam ontstond. Door deze ontwikkeling kon Adri rustig verder bouwen aan zijn aanval. In het eindspel met overmacht voor de jutter, meende zijn tegenstander door een 3 om 1 offer een 2e dam van Adri te voorkomen en zelf een dam te halen met remise als gevolg. Dat was een misrekening gezien de overmacht van Adri. Toen de de tegenstander echter blunderde, kon een tijdrovend eindspel worden vrmeden en nam HDC een 2-4 voorsprong.

Peter van der Sloot, streed op bord 3 met zart tegen Adri Voorn. In een gedegen spel vanuit de verdediging, was er lange tijd niet te voorspellen hoe de partij zich zou ontwikkelen. Nadat de andere borden waren beslist, moest Peter het hoofd koel houden om via een remise de winst voor HDC zeker te stellen.
Toen Peters tegenstander leek aan te zetten voor een offensief, wist Peter met verve zijn stand te verdedigen en zag op het juiste moment zijn kans schoon de angel uit de stand van zijn tegenstander te halen en een klein positioneel voordeel te bewerkstelligen. Na nog wat schermutselingen zag de K&G speler het kansloze van zijn missie en accepteerde het Helders remise aanbod waardoor de eindstand werd bepaald op 3-5.
Met en goed gevoel werd door storm en regen de terugreis aanvaard en stijgen de kansen direct in het eerste jaar om terug te pormoveren naar de PNHDB Ereklasse.

De eerst volgende wedstrijd is op 12 december tegen Almere 2. Tribune kaarten voor die wedstrijd zijn nog beperkt voorradig.