HDC zet stap richting kampioenschap

Maandag 22 februari stond de uitwedstrijd tegen DDV 2 uit Diemen op het programma.
Vooraf was het plan dat Losseni Savané op bord 1 voor de winst zou gaan en dat de overige spelers niet zouden verliezen. Hoe anders zou het deze avond lopen.

Invaller Peter vd Sloot kwam op bord drie tegen de geroutineerde John Eekelschot al snel in de problemen omdat hij te vroeg het kerkhofveld op zocht. Eekelschot buitte dit vakkundig uit, won een schijf en speelde de partij vakkundig uit. (2-0).

Losseni speelde op bord 1 tegen Leo Rosendaal. Qua rating waren ze aan elkaar gewaagd. Ook de partij ging gelijk op en resulteerde uiteindelijk in een gelijkspel (3-1).

Het venijn zat voor Diemen echter in de staart. Jasper Hengefeld speelde op bord 2 tegen Martin Kruiswijk. Kruiswijk dacht Jasper met een combinatie te kunnen verschalken, maar Jasper had dit iets verder doorgerekend en maakte de stand weer gelijk (3-3).

Adri de Jong speelde op bord 4 tegen Ridens Bolhuis. Zoals vaker moest Adri eerst op stoom komen. De opening was duidelijk voor de Diemenaar, maar in de loop van het middenspel kreeg Adri steeds meer vat op de stand. Hij wist via het centrum terrein voordeel op te bouwen terwijl de aanval  van Bolhuis via de flank stuk liep vanwege de verdediging die Adri had opgebouwd.  In het eindspel maakte Adri geen fouten en stelde de winst met een trik-trakeindspel veilig (3-5).

Door deze uitslag met nog twee wedstrijden te spelen kan het kampioenschap in de Hoofdklasse ons bijna niet meer ontgaan.  Afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Purmerend 2 tegen Kunst en Genoegen die later deze week gespeeld wordt, hebben we in de voorlaatste wedstrijd op 10 maart tegen Purmerend 2 waarschijnlijk aan een gelijkspel genoeg om de kampioensvlag te kunnen hijsen.