Dorpse jeugd presteert top!

De Open Kampioenschappen van Heerhugowaard (en tevens tweede in de reeks van de Noord Holland Jeugdcup) kende een fantastische opkomst uit geheel Noord Holland. Vooral de bolwerken Julianadorp en Heerhugowaard waren goed vertegenwoordigd. Het is duidelijk dat de jeugd steeds sterker wordt en elkaar ook beter leert kennen. Bij binnenkomst en na registratie zochten ze elkaar in de grote school snel op en werden hele forten gebouwd en verdedigd. Vooral veel lol met elkaar, rennen, vliegen, lachen en plezier hebben. Toen de organisatie eindelijk klaar was en de eerste ronde kon beginnen werden alle ouders echter verbaasd door de stilte die opeens neerdaalde over de aula: er werd serieus gedamd! De kinderen namen de tijd en zochten grondig naar de beste zet. Hier zaten kinderen die al met een plannetje damden en die zich konden aanpassen aan de tegenstander.

Aan de ene kant van de zaal waren de welpen en benjamins actief onder leiding van Wim en aan de andere kant de pupillen (en 1 aspirant) onder leiding van Frans. Bij de welpen werden soms nog wel wat kleine foutjes gemaakt of belangrijke zetjes gemist, maar dat mocht ook nog wel. Bij de pupillen was dat wat schaarser en als het al gebeurde waren de spelertjes vooral een beetje boos op zichzelf, want zo verliezen is nooit leuk. Maar dames en heren, het was een spektakel en ik kijk nu al uit naar het volgende grote treffen.

De grote winnaar was de damsport!  Bij de welpen is Fabian Visser de grote kampioen geworden, direct gevolgd door Luca Smit en bij de pupillen was Huub Pheijffer onverslaanbaar en de ware kampioen, direct gevolgd door zijn grote broer Daan. Maar ook onze jeugd in de categorie Benjamins en welpen sleepte een paar mooie bekers mee terug naar Julianadorp. Die zullen een mooi plekje krijgen in de huiskamer en elke dag worden afgestoft is mij beloofd.

Klik hier voor alle detailuitslagen en standen. Veel foto's kunt u hier vinden.

IMG 0477