HDC Jeugd sucesvol in Heerhugowaard.

5 bekers, maar vooral vooruitgang in vertoonde spel is de winst van de Helderse delegatie die succesvol deelnam aan de 2e ronde van de Noord-Holland jeugdcup.

Tijdens de 2e ronde om de Noord-Holland Jeugdcup, waar gespeeld werd volgens het Zwitsers systeem en waar aspiranten en pupillen in 1 groep samenspeelden en de welpen en de benjamins in 1 groep samenspeelden, hebben de HDC’ers een prima indruk achter gelaten.

Vooral bij de benjamins was het HDC wat de klok sloeg.

Thorvald Falkenburg en Tycho Leus eindigden met zeer goed spel in de A groep met 8 uit 7 gedeeld als 1e, maar op basis van weerstandspunten, was de grootste beker voor Thorvald. (Weerstandspunten meten de sterkte van de bestreden tegenstanders)

Tyrone Falkenburg, wist als 1e in de B groep te eindigen met 6 uit 7, net voor Darshan Ramdaras, die 5 uit 7 scoorde, waarbij beide een aantal zeer goede partijen nog afwisselden met partijen waarin de concentratie even wat minder was.

Bij de welpen, wist Lindsay Veenman net niet voldoende te scoren voor een beker in de A groep, maar met 9 uit 7 en een 4e plaats in de A groep, presteerde zij zeer goed. Zij was het ook, die er als enige inslaagde om van de tot aan de laatste ronde nog zonder puntverlies zijnde Luca Smit op kwaliteit te verslaan, hetgeen hem de titel kostte.

Lynn Spitters 7 uit 7 in de A groep, deed het ook boven verwachting in de A groep.

Cheyenne Veenman wist met wisselend spel de 2e prijs te scoren in de B groep met 6 uit 7.

Bij de pupillen deed Brent van Leenen het prima met een gedeelde 4e plaats in de A groep met 9 uit 7.

Kyan Velasco 7 uit 7 en Duncan Veenman 6 uit 7 deden het ook prima in de A groep en zijn met een goede ontwikkeling bezig.

Cesaro Kroger en Roy Spitters 5 uit 7, beide in de B groep speelden prima, maar moeten meer van hun eigen kracht uitgaan en minder respect tonen voor hun tegenstanders.

Aiden Veenman, kwam bij de benjamins nog maar tot 2 punten, maar hij toonde zich een wel zeer sportief tegenstander en een groot verliezer, zijn tijd van winnen komt nog wel.

voor meer info klik op onderstaande link.

www.damclub-sna.nl/index.php/competitie/nhjc-28-02-2016