Finale in zicht

Brent van Leenen heeft afgelopen zaterdag in het verre Alblasserdam de eerste stappen gezet naar de finale van het Nederlands Kampioenschap voor Pupillen. Makkelijk was het allezins, want het deelnemersveld bestond uit louter geroutineerde en sterke spelers en speelsters uit diverse streken van Nederland. 

Hij kende een goede start tegen Wilmer Oostindjer die werd verrast door een aanval op een schijf. Brent greep bijna mis, maar met een schijf voorsprong wist hij het rustig uit te bouwen naar een overwinning.

Toen moest hij in ronde 2 tegen broer Renco Oostindjer. Beiden leken lange tijd aan elkaar gewaagd. Eerst had Renco een sterke flankaanval, toen wist Brent die om te buigen in een flankaanval van zijn kant, maar toen bleek dat Brent dit speltype nog niet voldoende beheerst, want hij koos voor een afwijkende variant die hem helaas de kansen ontnam en toen verloor hij snel. 

Gelukkig herpakte hij zich snel door even met de familie te gaan lunchen buiten de speelzaal en met een verse jus d'orange en een broodje gezond in zijn buik wist hij tegen Roald Scheper een sterke kaatsingzet uit te halen die hem twee schijven en even later de winst bracht.

Toen de laatste ronde een ware thriller: tegen Noel Neve uit Haarlem die op dat moment (mede) bovenaan stond. Brent liet Noel lange tijde komen, doen boog hij de stand met een paar sterke ruiltjes om en had hij zijn tegenstander in de tang. Het werd nog lang spannend, omdat beide spelers (ook door vermoeidheid) en allemaal niet meer zo helder zagen. Met tientallen ogen op het bord werd een 2-om-4 eindspel uitgestreden die misschien wel na 80 zetten pas in het voordeel van Brent werd beslecht. Hij staat nu gedeeld derde en mag over drie weken aantreden tegen de koploper: Emre Hageman. Nog even oefenen Brent!

Samen op de computer werd alles bestudeerd...

Klik hier voor veel foto's en details!