HDC sluit seizoen af met nederlaag.

Donderdag 31 maart stond de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. In de Overzet werd het tweede team van Damclub Purmerend ontvangen. De wedstrijd ging slechts om de schoonheid van de partij. Voor de eindstand was het niet meer van belang. Ons team was reeds kampioen. Helaas moesten we door familieomstandigheden zonder onze kopman Losseni Savané aantreden, maar was wel Ed van der Vlies weer van de partij.
Adri de Jong was het eerst uit . Hij speelde tegen Jan Broersen, die hem tot een klassieke partij dwong. Adri kwam een schijf voor en ging er van uit dat hij deze kon behouden.  Broersen had echter een damzet in de stand gevlochten waardoor Adri een extra tempo moest maken om deze te ontwijken. Hierdoor kon zijn tegenstander zonder problemen de schijf terugwinnen. Daarna bleef een gelijkwaardige stand over en besloten beide partijen tot een puntendeling.
Ed van der Vlies speelde op bord drie tegen Kees Schilder een flankpartij met voor beiden een strijd om veld 24 c.q. 27.  Vele combinaties werden er in gevlochten en even zovele werden er vakkundig ontweken.  Met voor beiden nog een beperkte bedenktijd werd tot een remise besloten (2-2).
Jasper Hengefeld trof op bord 2 een tegenstander van naam. Jos Bakels vergde het uiterste van Jasper. In een partij die draaide om omsingeling en opsluiting in een klassieke stand leek Jasper de beste papieren te hebben. Of toch ook weer niet. Bakels forceerde een dam ten koste van twee schijven, maar dat bleek onvoldoende voor de winst. Ook hier was een gelijkspel de uitslag. (3-3).
Aller ogen waren nu gericht op onze voorzitter Wim van Tiel. Die speelde op bord 1 tegen Jan Hania een wereldpartij. Hij liet zich in het klassieke speltype niet gek maken en vereenvoudigde de stand op tijd.  Wim wist zelfs via een coupe Philippe ten koste van twee schijven door te breken naar dam.
Een alleszins minimaal verdiend gelijkspel tekende zich af.  Helaas overzag Wim in het eindspel een vangstelling die Hania had opgebouwd. Hierdoor moest hij zijn dam inleveren en kwam uiteindelijk in een verliezend 4 om 2 eindspel terecht. (3-5)
Door dit resultaat eindigt Adri de Jong individueel als topscoorder in deze klasse en Losseni Savané al 2e.