HDC wenst Olga Kamychleeva veel succes in tweekamp om wereldtitel

Op 2 september 2016 begint in de stad Karpacz in Polen de tweekamp om de wereldtitel Vrouwen Dammen tussen de Poolse Natalia Sadowska (nr. 2 laatste rondtoernooi om de wereldtitel) en de Nederlandse Olga Kamychleeva (Nr. 3) .
De tweekamp kent negen rondes waarbij in iedere ronde een gewone partij, die bij remise wordt gevolgd door een rapid partij en, indien de rapid partij ook in remise eindigt, een blitz partij.
Het speeltempo in de gewone partij is 1 uur en 20 minuten plus 1 minuut per zet. Voor de rapid partij is 20 minuten plus 5 seconden per zetbeschikbar en de blitz partij moetin  5 minuten plus 3 seconden per zet worden afgewerkt.
Winst in de gewone partij levert 12 tegen 0 punten op; in de rapid levert winst 8 tegen 4 punten op en in de blitz partij is bij winst de puntenverhouding 7 tegen 5. Is ook de blitz partij remise dan krijgen beide speelsters 6 punten.
Mocht na 7 ronden de eindstand 54-54 zijn, wint diegene, die de meeste gewone partijen heeft gewonnen.
Oorpronkelijk zou meervoudig wereldkampioen en titelhoudster Zoja Golubeva het tegen Sadowska opnemen, maar nadat zij zich om ons onbekende redenen terug trok, kwam de plaats vrij voor Olga.
Olga, die getraind wordt door Alexander Baljakin zal er alles aan doen om de titel naar Nederland te halen.  Heike Verheul reist mee naar Polen om  Olga als coach bij te staan.

 Poole toernooisite: Sadowska – Kamychleeva