HDC verliest tweede wedstrijd

Dat het behalen van het kampioenschap in het vorig seizoen geen garantie geeft dat we ook dit seizoen mee doen in de strijd om de eerste plaats blijkt reeds na twee wedstrijden.

Een nieuwe titel is een ver verwijderd doel. Speelden we de eerste wedstrijd gelijk tegen EDC uit Enkhuizen, in  de tweede ronde stond de uitwedstrijd tegen Purmerend 2 op het programma.  Purmerend 2, was ook de ploeg waar we ook vorig jaar als enige van verloren, al leek het toen, nadat de titel al was zekergesteld een vergissing.

Losseni Savané speelde op  bord 1 tegen problemist P. Kuijper, expert in allerlei slagcombinaties. Hoewel Losseni de aanval via de flank zocht, moest hij scherp spelen om deze opgedrongen schijf niet te verliezen. Na de nodige afruilen in het middenspel, leek er voor hem niet meer dan remise in te zitten, maar de winsthonger van Losseni was weer niet te stillen. In plaats van te berusten in een gelijkspel ging hij op zoek naar de winst in de fout en liet zich verrassen door een combinatie, waarna opgeven het enige was wat restte (2-0).

Op bord 2 trof Jasper Hengeveld een oude taaie bekende: Jos Bakels.  Ook vorig jaar hadden beiden elkaar bestreden. Na een gelijk opgaande partij, waarin geen van beiden enig voordeel wist te realiseren, werd besloten tot deling van de punten (3-1).

Peter van der Sloot, die de verhinderde Ed van der Vlies verving, speelde op bord 4 tegen de oude rot Jan Hania. Aanvankelijk leek Peter goed uit de opening te komen, maar hij liet zich toch verleiden tot het vastzetten van zijn lange vleugel. Toen Jan ook nog het centrum volledig in bezit nam, kon Peter geen kant meer op en was een damcombinatie niet meer te voorkomen. (5-1).

Op bord 3 speelde Adri de Jong tegen Cees Schilder. De hele partij had Adri het nadeel van een randschijf waardoor bezetting van het centrum vanwege combinatieve dreigingen niet mogelijk was. Nadat deze randschijf was opgelost, ontstond een strijd om de tempo’s. In een mindere stand waarbij beiden naar dam konden doorbreken, met een schijf minder voor Adri, bood zijn tegenstander remise aan. Aangezien dit voor de eindstand niet meer relevant was, werd dit door Adri onmiddellijk geaccepteerd (6-2)