Eindelijk overwinning HDC.

Na een gelijkspel en een nederlaag in de eerste wedstrijden heeft de Helderse Dam Club eindelijk een overwinning weten te realiseren.  In de uitwedstrijd tegen en in Almere werd een ruime overwinning geboekt.

Vooraf had teamcoach Adri de jong nog de tactiek uiteengezet. Losseni Savané zou voor de winst gaan en de overige spelers moesten minimaal gelijk spelen.

Adri speelde tegen invaller J. Hartkamp een moeizame partij. Hij moest in een stand met een kortevleugelopsluiting om erger te voorkomen een schijf offeren. Hierdoor ontstond een zeer ingewikkelde stand waar veel rekenwerk nodig was om alle klippen te omzeilen. Uiteindelijk wist hij de schijf weer terug te winnen, waarna in de resterende stand niet meer dan een puntendeling mogelijk was. (1-1).

Losseni speelde op bord 1 een puike partij tegen L. van der Gaag. Hij verkreeg langzamerhand wat terreinvoordeel en bouwde dat zorgvuldig uit. Zijn tegenstander liep in een combinatie, waardoor de HDC kopman meteen de winst kon opeisen. Bij nadere analyse bleek dat in alle andere gevallen uiteindelijk ook de winst naar HDC-er zou zijn gegaan (1-3).

Peter van der Sloot,  die Ed van der Vlies verving, had in de kerstvakantie een trainingskamp op Texel belegd en dat heeft zijn tegenstander geweten. De hele partij had Peter tegen G. van der Zwan het betere van het spel. Een damcombinatie sloeg Peter over (hoewel deze direct winnend was), maar de stand van zijn tegenstander was inmiddels zo slecht dat hij enkele zetten later een schijf moest offeren. Daarna werd  de partij netjes naar winst afgewikkeld door Peter en was de overwinning een feit (1-5).

De langste partij kwam voor rekening van Jasper Hengefeld. Hij speelde tegen routinier Michel Horn. Hij slaagde erin het centrum te omsingelen, maar moest dit zeer scherp afwikkelen. Na bijna 4  uur spelen lukte het Jasper om de Almeerder op de knieën te krijgen en was de 1-7 overwinning een feit.