HDC laat steek valen tegen OG Den Ilp.

In de vierde competitiewedstrijd, thuis tegen O.G. Den Ilp is het damteam van HDC er niet in geslaagd de volle winst te veroveren. Het werd een gelijkspel: 4-4.

Op bord 3 speelde Ed van der Vlies tegen Rob van Westerlo. Ed koos er voor zijn lange vleugel te laten opsluiten. De vraag is echter wie wie opsloot, want zijn tegenstander blokkeerde met 8 schijven er 7 van Ed. De bedoeling was dat Ed een tegenaanval op de lange vleugel van Van Westerlo zou plaatsen. Helaas overzag hij een damcombinatie waarna hij na enkele zetten tot de conclusie kwam dat verder spelen geen zin meer had. (0-2).

Adri de Jong speelde tegen Tim Karman.  Na een flankspelopening kreeg Adri licht voordeel en wist uiteindelijk een kettingstelling te creëren.  Helaas wist Tim hier nog net aan de ontsnappen en werd uiteindelijk de vrede getekend. (1-3).

Jasper Hengeveld speelde tegen routinier Bart van Geel. Jasper koos voor hetzelfde speltype als in de vorige wedstrijd tegen Almere toen hij hiermee succesvol was. Nu bleek het echter niet genoeg voor de winst en moest hij berusten in een gelijkspel (2-4).

Gelukkig was Losseni Savane goed in vorm tegen KNDB-voorzitter Hans Vermeulen.  Nadat hij eerst een schijf was voorgekomen, speelde hij dit rustig en vakkundig uit,zodat we toch nog een competitiepunt konden laten bijschrijven.