Halve finales junioren en pupillen succesvol van start

De 1e dag van de halve finale voor junioren en pupillen n MFC 't Dorpshuis zijn in een goede sfeer en sportief van start gegaan.

Bij de junioren, worden 5 ronden gespeeld en doordat er 5 spelers zijn, is er elke ronde 1 vrij en loopt de rangschikking dus steeds wat mank.

In de 1e ronde wonnen Berke Ygitturk (nog langere periode een aspirant) van René Emmaneel en Mitchel Mensinga van Arie v.d. Knaap.

In de 2e ronde zagen we 2 remises. Zowel de partij tussen Marco de Leeuw en Arie v.d. Knaap, als die tussen SNA clubgenoten René  Emmaneel en Michel Mensinga liepen remise, warbij aangetekend, dat Arie daarmee tegen Marco te kort deed. Na 3 maal een schijf offeren, kon hij met een drieslag doorbreken en een winnende positie bereiken, echter in tijdnood overzag hij deze mogelijkheid.

 

Bij de pupillen ontwikkeld zich een spannende strijd, waarin Ivar Smeijers voorlopig de leiding heeft genomen. Yneke Goerres gaat aan kop in een groep van 4 spelers met 6 punten en een grote groep met 5 en 4 punten die allemaal nog kansen hebben zich te plaatsen voor de finale.

Onze eigen Brent van Leenen, was de 1e dag wat wisselvallig, maar kan met 4 punten en een sterke 2e dag nog hopen.