HDC pakt eerste overwinning.

Na de desastreuze start van de competitie (1-7 nederlaag tegen Andijk) heeft het damteam van HDC zich in de tweede wedstrijd herpakt. In de uitwedstrijd tegen Kunst en Genoegen in de Kwakel werd nu met 7-1 gewonnen.
K&G had voor een min of meer tactische opstelling gekozen.
Op bord 1 speelde Losseni Savane tegen de voorzitter van K&G: Adrie Voorn. Losseni kwam al snel een schijf voor en dan is het voor hem een kwestie van vakkundig uitspelen om de winst binnen te halen (0-2).
Op bord 2 speelde Jasper Hengeveld tegen Wim Keessen, de speler met de hoogste rating bij K&G (1071), maar Jasper was daar niet van onder de indruk. Eerst nam hij een korte vleugelopsluiting en nadat Keessen zich daar aan ontworsteld had, bleef deze zitten met een langevleugelopsluiting. Deze werd door Jasper vakkundig uitgebuit, waardoor hij uiteindelijk een schijf voor kwam en vervolgens via een overmachtseindspel de volle buit veroverde (0-4).
Peter van de Sloot speelde op bord 4 tegen Rene de Jong een bizarre partij. Al vroeg in de partij kwam Peter een schijf achter en leek lange tijd achter de feiten aan te lopen. Maar op het eind raakte Rene de kluts kwijt. Hij dacht door een schijf te offeren te kunnen doorbreken naar de damlijn. Peter voorkwam dit echter met een simpele 1 om 2 en stond ineens een schijf voor. Voor Peter was dit voldoende om de winst op te eisen. (0-6).
Adri de Jong speelde op bord 3 tegen Wim Könst een klassieke partij waarbij Adri een winnende stand leek te forceren. Door een onnauwkeurigheid kon Könst ten koste van twee schijven een doorbraak forceren. In het eindspel leek Adri de winst in handen te hebben. Maar door een onjuiste voortzetting moest hij berusten in een gelijkspel. (1-7) en werd de eer door K&G nog gered.