HDC tegen OG Den Ilp weer onderuit.

Ook in de derde bondswedstrijd heeft HDC geen potten kunnen breken.
In de uitwedstrijd tegen Ons Genoegen Den Ilp werd een 6-2 nederlaag geleden.
Peter van der Sloot kon zijn huzarenstukje van uit de vorige wedstrijd nu niet herhalen. In zijn strijd op bord 4 tegen routinier Bart van Geel ging het lange tijd gelijk op,maar in het middenspel wist Bart met een combinatie Peter te verrassen waarna hij moest opgeven (2-0)
Adri de Jong speelde op bord 3 tegen Tim Karman. Na aanvankelijk een boeiende openingsstrijd, waarbij Tim de flanken opzocht en Adri het centrum bezette, bleef in het middenspel na veelvuldige wederzijdse ruilacties een dunne gelijkwaardige stand over, waarna beide spelers de strijdbijl begroeven (3-1).
Jasper Hengeveld speelde tegen Dik Vet een gesloten klassieke partij. Beide partijen  wisten geen voordeel te behalen zodat tot remise werd besloten (4-2).
Alle hoop was gevestigd op Losseni Savane die tegen de oud-voorzitter van de KNDB: Hans Vermeulen een voorpost op veld 27 innam met een veel belovende stelling. Losseni maakte in het middenspel echter een dure taxatiefout, waardoor schijfverlies onvermijdelijk werd. Hierna heeft Losseni nog lang doorgevochten en wist de damlijn nog wel te bereike, maar in het eindspel met twee schijven achterstand voor Losseni maakte Hans geen fout en trok terecht de winst naar zich toe. (6-2).
In de volgende wedstrijden zullen punten gehaald moeten worden om niet in de degradatiezone terecht te komen.  HDC zal dus in het nieuwe jaar hard aan de bak moeten.