Start senioren cursus

Steeds meer mensen onderkennen het belang van hersenfitness. Want, kwaliteit van leven is belangrijk. En hersenfitness draagt bij aan die levenskwaliteit. We willen niet alleen ouder worden, we willen vooral gezonder ouder worden. En die ontwikkeling beperkt zich niet alleen tot lichamelijke gezondheid en vitaliteit. Ook hersenfitness krijgt steeds meer aandacht.

Onderzoek wijst uit dat we hersenen kunnen trainen. Zo zijn we dus in staat ook mentaal langer fit te blijven. Tot voor kort bleef Nederland een beetje achter op dit gebied. Maar daar komt verandering in: HDC organiseert met ingang van het nieuwe seizoen 10 gratis lessen voor senioren om de denksport dammen onder de knie te krijgen. Kernwoorden: gezellig, leerzaam en competitief. Jeugdleden kunnen ALTIJD binnenlopen om 18:30 en worden dan opgevangen door een docent.

Dammen is een prachtige sport! Velen beoefenen het en leren steeds weer nieuwe dingen bij en dammen wordt beoefend door jong en oud, man en vrouw.

Dammen is goed voor de ontwikkeling. Het leert je strategisch en tactisch na te denken. Spelen met een plan. De tegenstander inschatten en het plan eventueel aanpassen. Het zit vol met verborgen wendingen en kan soms heel verrassend zijn. In tegenstelling tot schaken kun je de tegenstander ook een klein beetje dwingen tot meewerken aan jouw plan door middel van het verplichte slaan. Denksport stimuleert spelenderwijs de mentale fitheid:

  • analyseren van complexe situaties,
  • prioriteiten stellen,
  • de theorie in de praktijk leren toepassen en
  • beslissen onder tijdsdruk.
  • Concentratie en optimale tijdindeling worden beloond met betere resultaten.

DSCF7030

Tijdens de 10 gratis lessen zullen de basisbeginselen van deze oeroude denksport worden behandeld. Er wordt na een uur klassikale uitleg en oefening ook een competitie gedurende deze 10 weken afgewerkt tussen de deelnemers. Hierbij kan het geleerde direct in de praktijk worden toegepast.

Gegevens

De training is gericht op de startende dammer.

Start: Donderdag, 19 September 2013

Wekelijks begint de cursus om 20:00 en zal duren tot de partij in de competitie is afgelopen (verwacht rond 22:30).

Duur: 10 weken

Lokatie: Buurthuis "De Overzet", Kemphaanstraat 24B

Het opgeven kan door een online formulier in te vullen. Klik hier!

Het wordt nog leuker indien u een kennis, vriend, buurman, buurvrouw of wie dan ook zich ook laat inschrijven. U zult voor aanvang nog een bevestiging ontvangen met ook meer informatie.