Coup Raichenbach

De match om het wereldkampioenschap dammen 1936 werd gespeeld over 20 partijen met als inzet de wereldtitel. De match werd gespeeld in verschillende Nederlandse plaatsen van woensdag 1 januari 1936 tot zaterdag 25 januari 1936 tussen de Nederlander Johan Vos en de Franse titelverdediger Maurice Raichenbach. De wereldtitel werd behouden door Maurice Raichenbach, die met een score van 25-15 won.

Een van die steden waar de mannen de degens met elkaar kruisten was Den Helder. Op 23 januari 1936 werd in het Kegelhuis, Julianapark 2 een prachtige partij gespeeld.

het-kegelhuis

De match werd legendarisch omdat het de geboorte was van de Coup Raichenbach en wij van HDC vinden stiekem dat dit mede dus in Den Helder tot stand is gekomen! Hieronder de prachtige partij...