65e Schooldamtoernooi van start.

Het 65e schooldamtoernooi is inmiddels 8 ronden gevorderd. In een uitstekende sfeer wordt door de kinderen op het scherpst van de snede gesteden om de punten. Het 2e team van de Hofstee uit Julianadorp lijkt  een serieuze gooi te gaan doen naar de titel. Zij hebben inmiddels een ruime voosprong, hetgeen op zich niet geheel onverwacht is, het team dat bestaat uit 4 spelers, die op 20 december in dezelfde samenstelling namens HDC deelnamen aan het nationaal kampioenschap voor clubteams, dat daar om de prijzen meestreed.
 
Het 2e team van de Meerpaal uit Anna Paulowna staat op de 2e plaats maar voelt de hete adem van de Hofstee 1 in de nek, het lijkt er halverwege het toernooi op, dat zij de 2e en 3e prijs gaan verdelen gezien de voorsprong op nummer 4, maar vermoedelijk zullen beiden nog wel een paar keer van plaats verwisselen. 
 
Het 65e schooldamtoernooi, is een bijzonder toernooi, voor het eerst na bijna 35 jaar ontbreekt meester Pieter Scheer, ontbreken dit jaar alle traditionele scholen, debuteren De Kameleon en de Meerpaal, neemt met de Meerpaal voor het eerst een school van buiten Den Helder (Anna Paulowna) deel. Feitelijk een wedergeboorte.
 
Het mooiste van het schooldamtoernooi blijft de wisselvalligheid, op het ene moment wordt de mooiste en meest onverwachte combinatie gevonden en op het andere moment wordt de meest simpele meerslag over het hoofd gezien. Maar ik ga er van uit, dat we niet moeten denken als kampioenenmakers en talentenjagers, maar vooral de kinderen de gelegenheid moet bieden om in een goede sfeer kennis te maken met onze mooie sport. Als we er in slagen om kinderen 2 tot 3 jaar te laten genieten van het dammen door trainingen op school en dit toernooi zullen ze zeker leren vooruit te denken en dat geven wij ze dan mee voor de rest van het leven.
 
Mocht er iemand het zo leuk te vinden om lid te worden van HDC, is dat een mooie bijvangst.
 
IMG 1456sd2015