Onderlinge 2014- 2015

Onderlinge competitie zowel strijd om plaats 1 als om plaats 3.
 
De spanning in de onderling zit in 2 blokken. Adri de Jong heeft 1 verliespunt minder dan Loseni Savanné. Samen hebben ze een royale voorsprong op een groepje van 3 achtervolgers. De drie achtervolgers Wim van Tiel, Jan Zonneveld en Peter vd Sloot strijden dus om de 3e plaats. Wim heeft 1 winstpunt meer en 1 partij minder maar kan zich geen misstap veroorloven.
 
Uitslagen 15 januari.
 
Tjip Jeninga en Henny van Gijzen speelden een spannende partij tot ver in het middenspel. Daar aangekomen wist Tjip met een bijzonder fraaie 4 om 4 combinatie  een dam te forceren. Henny moest vanaf dat moment alle zeilen bijzetten en juist toe het er op leek, dat hij het lek boven had, kwam Tjip 2 maal met een offer om daarna dodelijk toe te slaan met een rondslag waarna Henny direct opgaf.
 
Wim van Tiel en Jan Zonneveld speelden een open partij, waarin beide trachten het centrum te beheersen. Nadat de partij vorderde, kwamen de blokken dichter bijeen, waarbij Wim iets meer het centrum beheerste. Jan had steeds alle valkuilen op tijd in de gaten, maar kon ook geen voordeel forceren. Na een paar wederzijdse afruilen werd na een interesante partij remise overeengekomen.
 
In een klasieke partij, zteen Jan Mesu en Jaap Kok elkaar continu onder druk zonder enig voordeel te kunnen bewerkstelligen. De hele partij was het millimeterwerk en rekenen, rekenenen en nog eens rekenen. Uiteindelijk leek in een 3 om 3 stand Jaap een posititioneel voordelige stand te hebben bereikt, maar Jan wist secuur rekenend nog precie op tijd een tempo te winnen en darmee een remise te bewerkstelligen.
 
Uitslagen 8 januari. 
Loseni Savanné startte licht favoriet tegen Adri de Jong om zodoende zijn titel te prolongeren. In de opening en het vroege middenspel leek het nog redelijk naar remise te lopen, totdat Adri een gelegenheid creerde waarin hij Loseni tot een minder sterke voortzetting uitlokte. Daarna wist Adri met gedegen spel alle lucht uit de stand van zijn tegenstander te persen en naar een sterke overwinning uit te spelen, hiermede een voorschot nemend op het heroveren van de cubtitel.
 
Jan Zonneveld wist tegen Jaap Kok al redelijk snel op beslissend voordeel te komen waarna hij dit jaar voor de 2e keer de volle winst tegen Jaap wist binnen te slepen.
 
Henny van Gijzen starte tegen Jan Mesu sterk, waardoor Jan alle zeilen moest bij zetten. In het middenspel wist Jan echter de angel uit het spel van Henny te halen waarna hij van lieverlee het initiatief over nam en een minder moment van Henny keihard afstrafte waarna hij de winst niet meer uit handen gaf.
 
De partij tussen Hans Bekkers en Tjip Jeniinga werd vanwege ziekte uitgesteld.
Peter vd Sloot en Wim van Tiel lieten zoals zo vaak tussen hen beide de gebaande paden voor wat zij zijn en brachten een gesloten patij op het bord met mogelijkheden aan weerskanten. In het middenspel liet Peter zich verleiden een schijf te offeren na een combinatie die voor beide een dam kon opleveren, die Peter echter dan na 2 zetten weer zou moeten inleveren. Die schijf voordeel benutte Wim op op tempo naar een winnend eindspel afwikkelde. Wim bleef darmee Jan Zonneveld voor en nam hij de 3e plaats daarmee over van Peter.
 
  Naam Part. Win Rem Verl Punt.
1   Adri de Jong 11 9 2 0 29
2   Loseni Savanné 10 8 1 1 25
3   Wim van Tiel 12 5 5 2 20
4   Peter vd Sloot 13 6 1 6 19
5   Jan Zonneveld 13 5 4 4 19
6   Jan Mesu 12 4 2 6 14
7   Tjip Jeninga 11 4 1 6 13
8   Jaap Kok 11 3 2 6 11
9   Hans Bekkers 9 1 1 7 4
10   Henny van Gijzen 10 1 1 8 4