Hofstee 2 winnaar van 65e schooldamtoernooi..

Zoals halverwege het toernooi al enigszins werd verwacht, is het 2e team van de Hofstee uit Julianadorp winnaar geworden van het schooldamtoernooi, dat voor de 65e maal door de Helderse Dam Club werd georganiseerd.

Het team, bestaande uit Brent van Leenen, Cesro Kroger, Duncan Veenman en Kyan Velasco, wist 15 ronden ongeslagen te blijven. De strijd om de 2e plaats bleef tot de laatste 2 ronden spannend en ging tussen de Hofstee 1 en het 2e team van de Meerpaal uit Anna Paulowna. In de 2 laatste ronden verslikte het team van de Meerpaa 2 zich in hun opponent, waardoor de Hofstee 1, dat geen fouten meer maakte de 2e plaats kon zeker stellen. Het team van de Kameleon uit Julianadorp zat op het vinkentouw  maar kon de aansluiting net niet realiseren. De welpen van de Hofstee wisten zich in de gemengde competitie tussen de pupillen goed staande te houden.

Het toernooi kende een bijzonder sportief en sfeevol verloop, waarbij, naarmate het toernooi vorderde, het niveau steeds hoger werd. Het was duidelijk waarneembaar, dat de kinderen leering trokken uit hun eerdere partijen. De organisatie was tevreden over het verloop van het toernooi en was blij, dat met nieuwe scholen het dieptepunt voorbij lijkt. Inmiddels hebben voor volgend jaar al een aantal nieuwe scholen contact gezocht om ook mee te gaan doen.

Het winnende team heeft zich met dit resultaat geplaatst voor de provinciale finale in Purmerend.

Pup. School Part. Ws.Punt. Bordp.
1 de Hofstee 2 15 30 116
2 de Hofstee 1 15 20 71
3 de Meerpaal 2 15 16 62
Welp.        
1 De Hofstee 2 15 8 36

img_1493