Schooldammen 2016

In 2016 organiseert de Helderse Dam Club voor de 66e maal het schooldamtoernooi voor basisscholen.

Wij nodigen elke school dan ook van harte uit om hieraan deel te nemen met 1 of meerdere teams. De teams bestaan uit 4

De Hofstee kampioen!

Met een prachtig deelnemersveld, een mix van (heel) jong en al wat geroutineerde spelers, werd gisteren de laatste dag van het schooldamkampioenschap van Den Helder e.o. afgesloten. Met glansende ogen en rode konen zaten de kinderen geconcentreerd achter het bord en zochten naar de beste zet. Iedereen heeft wel een keer gewonnen en dat maakte het ook zo leuk. En voor en na de wedstrijden was het natuurlijk lekker druk en renden de kinderen door het gezellige buurthuis van Julianadorp. Maar tijdens de wedstrijd heerste er doodse stilte en keken de vele fans met open mond toe hoe hun favorieten presteerden. En dat deden ze hoor!

IMG 0328

'Ik mag niet in de buurt van mijn zoontje staan, want anders wint hij niet", zei een moeder in de hoek van de speelzaal vanwaar ze met een scheef oog net de zetten van haar zoontje kon volgen. "Ik vind dit zo fantastisch! Mijn dochter doet dingen die ik niet eens zie", zei een andere ouder. "Sinds een paar weken is mijn zoon helemaal in de ban van deze sport en hij is fanatiek!, zei een vader.

IMG 0339

Iedereen heeft wel wat met deze bijzondere sport. En voor de jeugd: elke vrijdagmiddag van 15:30 tot 16:30 in het buurthuis kun je les krijgen en een lekker partijtje dammen. En ook is volgende week zondag alweer het eerste jeugdtoernooi, ook in ons buurthuis. Dus...

Standen en dergelijke en meer informatie wordt zo toegevoegd.