Schooldammen 2016

In 2016 organiseert de Helderse Dam Club voor de 66e maal het schooldamtoernooi voor basisscholen.

Wij nodigen elke school dan ook van harte uit om hieraan deel te nemen met 1 of meerdere teams. De teams bestaan uit 4

De Hofstee flikt het weer!

Na het bloedstollend spannende kampioenschap van Den Helder enkele weken geleden, mochten de geplaatste scholen gisteren in Purmerend hun klasse laten zien in de provinciale strijd om de titel en een ticket naar de halve finales van Nederland.

Het perfect georganiseerd toernooi in het Da Vinci college kende vooraf natuurlijk een paar favorieten, maar die moeten het dan ook wel waarmaken. En dat is geen makkelijke opgave in een poule waar echt de top van de Noord Hollandse damjeugd aanwezig was.  De jongens en meisjes die achter de borden plaatsnamen kennen al menig theorie en zijn niet eenvoudig weg te zetten met simpel zetje. Er moest dus echt voor gestreden worden. Veld voor veld en langzaam richting de damlinie. En dan die dam maximaal gebruiken. Alles kwam voorbij en zo hoort het ook!

Toen na een dag lang dammen uiteindelijk de rook was opgetrokken bleek dat het om de podiumplaatsen vooral was gegaan tussen De Zonnewijzer, De Pater Jansmitschool en De Hofstee uit Julianadorp. Al vroeg troffen troffen door het zwiterse systeem de kanshebbers voor de titel elkaar in de strijd bij de pupillen. Doordat de kampioen van Nederland van 2015 geen enkel foutje maakte wisten ze ongeslagen de titel naar zich toe te trekken, direct gevolgd door de Pater Jan Smitschool (2) en de Hofstee (3, gelijk aantal wedstrijdpunten, maar iets ander SB).  Ze zullen elkaar straks allemaal weer treffen in de halve finales op 9 april, ook weer in Purmerend. En dan zal de Hofstee toeslaan! Het tweede team van De Hofstee presteerde ook fantastisch en heeft nipt ook een ticket behaald voor de halve finales van Nederland. Klasse! Helaas was het team van De Kameleon dit jaar niet in staat om zich in de prijzen te spelen, maar wel werd er indiviueel heel erg sterk gedamd en zien we dat hier straks de kampioenen vandaan zullen komen.

Bij de welpen was de strijd ook ongekend spannend en werd de eindstand vooral bepaald door teams waar de leden al redelijk vaak hebben gedamd op hun clubs. Hier was de Pater Jansmitschool de sterkste, gevolgd door de Zonnewijzer (2) en De Hofstee 1 en 2 (beiden 3). Ook zij zullen elkaar weer ontmoeten en zullen de komende weken nog heel hard oefenen om nog beter te worden.

Toppers!

Meer details (standen en uitslagen e.d. volgen later wanneer ik die van de organisatie heb gekregen).

Hieronder wat foto's en kijk later ook op de flickr pagina van Alldraughts waar nog veel meer foto's zullen verschijnen.

12717451_10201619123717062_1658246003683242124_n