Schooldammen 2016

In 2016 organiseert de Helderse Dam Club voor de 66e maal het schooldamtoernooi voor basisscholen.

Wij nodigen elke school dan ook van harte uit om hieraan deel te nemen met 1 of meerdere teams. De teams bestaan uit 4

Hofstee vestigt naam

De welpen hadden al een prachtige prestatie geleverd door de finale van het Nederlands Kampioenschap schooldammen te halen en heel misschien zat er nog meer in. Met een stoet auto's vertrokken de toppers en hun supporters naar IJsselstein om daar de strijd aan te gaan met resterende teams. Het nog piepjonge team van De Hofstee heeft enorm haar best gedaan en vooral veel geleerd. Coach Wim was apetrots op zijn spelers en ondanks de 17e plaats weten alle andere scholen nu dat De Hofstee volgend jaar wel eens hoge ogen kan gooien, want veel welpenteams di enu meededen zullen dan een hele andere samenstelling kennen, terwijl wij aangevuld zullen worden met aanstormend talent uit de andere groepen van De Hofstee! We kunnen nu al niet meer wachten!

IMG 0774

Cheyenne, Lyndsay, Mike en Dylane, Lynn en Roy ontbreken even. Let vooral eens op de blote voeten van Lyndsay...

Door het winnen van de halve finales door de pupillen waren de verwachtingen hoog gespannen. Maar de verre rit naar Hoogeveen en wat andere omstandigheden zorgde ervoor dat het team helaas niet scherp genoeg aan het toernooi begon. Ze hadden er wel enorm veel zin in en pas na ronde 3 begon de puntenmachine op dreef te komen en begon de opmars naar boven. Als het toernooi nog een rondje of 3-4 extra had geduurd waren we waarschijnlijk op het podium geeindigd. Nu werden we 'slechts' 9e, maar toch zijn alle begeleiders en coaches enorm trots op dit behaalde resultaat.

Cesaro zei: 'Ah, we hadden eerder moeten beginnen met dammen. Ik weet zeker dat de welpen als ze goed blijven oefenen hier kampioen kunnen worden'. We zullen het zien Cesaro. Hij vond het namelijk wat jammer dat hij niet nog een kans kreeg om namens de Hofstee nog eens richting het NK mocht gaan, maar gelukkig kwam de KNDB met een leuke verrassing. Ook het schooldammen in het voortgezet onderwijs zal (weer) een extra impuls krijgen en dan treffen we elkaar allemaal weer. U mag ervan uitgaan dat de leraren van onze club hier een enorme bijdrage aan zullen leveren. Wat was het de afgelopen jaren met de jongens een feestje en ik voelde me vereerd om met jullie op pad te mogen gaan. Bedankt! Gelukkig blijven ze wel lekker dammen op de club, dus daar gaan we gewoon door,

IMG 0776

Cesaro, Brent, Kyan en Duncan nog 1x bij elkaar.

Meester Paul, directeur van de school, jeeft ons al weer gecontracteerd voor volgend jaar, dus maakt u zich maar geen zorgen: die titel komt een keer naar Julianadorp!

Klik hier voor alle detailuitslagen!